GGZ Groep logo

Wanneer kan de GGZ Groep u helpen bij uw slaapproblemen?

Heeft u last van primaire insomnia, oftewel inslaapproblemen of doorslaapproblemen, en zijn de slaapproblemen niet verbonden met andere (lichamelijke) problemen? Dan biedt de GGZ Groep een behandeling van slaapproblemen die u kan helpen om van uw slaapproblemen af te komen. Onze behandeling is effectief wanneer u ook gemotiveerd bent om huiswerkopdrachten te maken en gemotiveerd bent om naar uw eigen gedrag te kijken. De behandeling zal plaatsvinden in een aansluitende periode van tien weken, waarin het belangrijk is dat er geen bijzondere dingen worden gepland, zoals vakanties, verhuizing of van baan veranderen, om de continuïteit van de behandeling te bewaken.

 

Wanneer kan de GGZ Groep u niet helpen bij uw slaapproblemen?

De behandeling van slaapproblemen bij de GGZ Groep kan worden ingezet bij veel verschillende slaapklachten. Toch zijn er criteria die een succesvolle behandeling onmogelijk maken. Indien er sprake is van de aanwezigheid van een depressie is het van belang dat deze depressie eerst behandeld wordt alvorens aan de behandeling van de slaapklachten te beginnen. Ook zijn er enkele vormen van slaapproblemen waarbij onze behandeling niet effectief genoeg is. Hierbij is te denken aan een stoornis van de circadiane ritmiek (een vertraagde of vervroegde slaapfase), onbedwingbare slaperigheid overdag (hypersomnie, waaronder narcolepsie en kataplexie), bewegingsstoornissen of ongewoon gedrag tijdens de slaap (parasomnie, waaronder rusteloze benen, slaapwandelen, angst- of paniekaanvallen) of een verstoorde ademhaling tijdens de slaap (slaapapneus). Indien er sprake is van één van de voorgenoemde problematiek, wordt geadviseerd om eerst een arts of slaapcentrum te raadplegen, aangezien deze problemen eerder een biologische oorsprong hebben.

Voor onze behandelingen in het algemeen geldt dat de aanwezigheid van een persoonlijkheidsstoornis of een ernstige psychiatrische diagnose een reden is om de (slaapproblemen)behandeling niet toe te passen. Patiënten met een persoonlijkheidsstoornis of ernstige psychische problemen hebben meer baat bij een intensievere behandelvorm en zullen wij om die reden dan ook doorverwijzen. Daarnaast zijn er mogelijke problemen die in het klinische grensgebied vallen, waarbij op individuele basis dient worden besloten of er tot behandeling kan worden overgegaan.

Heeft u nog vragen?

Bel ons op:

040-2364111 .

Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 bereikbaar

Copyright © 2010 - 2024 GGZ Groep, Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Sitemap