GGZ Groep logo

Hoe Werkt Alpha Stim

Alpha Stim Cranial Electrotherapy Stimulation (CES) gebruikt microstroom om psychische klachten te verbeteren. Binnen de GGZ Groep doen wij dit door middel van de Alpha-Stim en u kunt dit apparaatje gedurende 6 weken met 60% korting gebruiken tijdens uw behandeling bij ons. De Alpha-Stim werkt zoals gezegd met microstroom. Dit is een stroomintensiteit onder gevoelsniveau. Bij het gebruik van de Alpha-Stim zult u dus geen stroomstootjes of iets dergelijks bemerken. Onderzoeken laten zien dat de CES specifieke hersengebieden kan beïnvloeden, die serotonine, endorfinen en norepinefrine produceren. Serotonine wordt in verband gebracht met stemming, endorfinen met pijnperceptie en norepinefrine met mentale focus. Een verhoging van het niveau van deze neurotransmitters kan er dus voor zorgen dat de stemming verbeterd, pijngevoelens verminderen en mentale focus wordt verhoogd. Deze vorm van 'neuromodulatie' kan er tevens toe leiden dat er een bepaald type hersenactiviteit, zogenoemde Alpha 'golven', toenemen. Deze vorm van hersenactiviteit wordt in verband gebracht met het corticale opwindingsniveau. Wanneer Alpha activiteit te laag is, kan dit leiden tot stress, spanning en slapeloosheid. De Alpha-Stim kan er dus voor zorgen dat Alpha activiteit toeneemt, waardoor het corticale opwindingsniveau verlaagt en u zich meer ontspannen voelt. Hierdoor kan ook uw stemming en slaap verbeteren. Op deze manier kan de Alpha-Stim andere therapieën, zoals cognitieve en gedragstherapie faciliteren.

Het gebruik van de Alpha-Stim is eenvoudig. U kunt de duur handmatig variëren van 20 tot 60 minuten. Ook de sterkte van het signaal is gemakkelijk handmatig aan te passen.

In de praktijk zien wij dat de effecten van de Alpha-Stim soms al na één behandeling merkbaar zijn, maar dat er bij dagelijkse sessies na een aantal weken een stabiel resultaat bereikt wordt. Tevens is het mogelijk dat een paar onderhoudssessies per week nodig zijn om een stabiel resultaat te behouden.


Waarbij Geschikt

Bij de GGZ Groep kunt u ervoor kiezen om uw gesprekstherapie te combineren met CES. Deze combinatie is geschikt wanneer er sprake is van één van de volgende klachten:

  • Angst
  • Depressie
  • Stress
  • Burn out
  • Insomnia (slapeloosheid)
  • Pijnklachten
  • Hoofdpijn
  • Migraine
  • Spierspanning

Tijdens uw behandeling bij de GGZ Groep wordt u mogelijkheid geboden de Alpha Stim 6 weken lang in te zetten tijdens uw behandeling.

Voor meer informatie download de brochure of bezoek www.alpha-stim.nl.

 

Microstroom Therapie

Gratis Informatiepakket

Heeft u nog vragen?

Bel ons op:

040-2364111 .

Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 bereikbaar

Copyright © 2010 - 2022 GGZ Groep, Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Sitemap